Wat is een AM-rijbewijs?

Een AM-rijbewijs is het rijbewijs (ook wel certificaat genoemd) om te mogen rijden op een snorfiets, brommer, scooter of brommobiel. Net als de andere rijbewijzen, wordt ook het AM-rijbewijs uitgegeven door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). In deze blog vertellen we je alle ins en outs met betrekking tot het scooter rijbewijs.

 

Hoe kom ik in het bezit van een AM-rijbewijs?

Het AM-rijbewijs heb je dus nodig om op de openbare weg te mogen rijden met een scooter (ofwel bromfiets). Om dit rijbewijs in handen te krijgen, zal je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

  • Je bent minimaal 16 jaar
  • Je hebt je theorie-examen (ook bij het CBR) gedaan en bent daarvoor geslaagd
  • Je hebt scooter/bromfietslessen gevolgd bij een erkende rijschool zoals Rijschool Expert
  • Je hebt bij het CBR afgereden en bent voor dat examen geslaagd

Uitzondering is wel: Heb je al een rijbewijs A (motor) of B/ BE (auto of auto met aanhanger) dan heb je automatisch ook je scooter rijbewijs. Op je roze rijbewijs pasje zie je dan op de achterzijde, bovenaan AM staan met een geldigheidstermijn.

 

Theorie

Wil je via Rijschool Expert je scooter rijbewijs halen, dan adviseren wij om eerst op te gaan voor je theorie-examen. En daarna te starten met lessen. Om vervolgens bij het CBR te gaan afrijden. Hou je deze volgorde aan dan blijven de kosten zo laag mogelijk en heb je de grootste slagingskans. Rijschool Expert biedt daarom het All-In pakket voor je scooterrijbewijs (AM). Waarbij wij je met een online cursus super makkelijk de theorie bijbrengen van de scooter/bromfiets. Zo haal je eerst je theorie en start je met die kennis met praktijklessen.

 

Praktijk

Onze ervaring leert dat je met maar 5 rijlessen al klaargestoomd kunt zijn voor het afrijden bij het CBR. Onze instructeur ziet of je genoeg verkeersinzicht hebt en voldoende vaardig bent in het besturen van de scooter om op te gaan voor je rij-examen. Ook het AM-rijexamen vindt plaats bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Een onafhankelijke examinator van het CBR beslist dan ook of jij wel (of jammer genoeg niet) bent geslaagd.

 

AM-Rijbewijs halen via Rijschool Expert

Onderstaand kun je doorklikken naar de informatie van Rijschool Expert over bromfiets/scooter rijlessen. Heb je nog andere vragen, dan kun je ons altijd even bellen via 071 512 82 92, Whatsappen via 06 – 50 44 16 26 of je vraag online aan ons toe te sturen.

Meer over scooterrijbewijs halen via Rijschool Expert Meer over ons

am rijbewijs
Whatsapp direct!