Maatregelen Rijschool Expert in verband met Covid-19.

Klanttevredenheid: 9.4
Slagingspercentage: 85%
Aantal examens: 6790

Coronamaatregelen Motorlessen:

 • Gebruik van eigen beschermende kleding. Heb je nog geen eigen motorkleding? Wij hebben een mooie actie lopen met Motorkleding Center.
 • Wij doen tijdelijk géén instructies met de kandidaat achter op de motor. Proefles kandidaten komen met eigen vervoer naar het oefenterrein.
 • De rijlessen starten op kantoor, hou op kantoor 1,5 meter afstand, kom al aangekleed naar de rijles.
 • Hygiene, de headsets die tijdens de rijlessen worden na elke rijles gereinigd. Heb je een eigen headset? Dan mag je die ook gebruiken!
 • Heb je corona gerelateerde symptonen? Annuleer je rijles kosteloos!

Zin in motorrijlessen?

Droom jij er van om op de motor te stappen of heb jij genoeg van je vierwieler? Met een slagingspercentage van 95% ben je bij Rijschool Expert aan het juiste adres. Jarenlange ervaring maakt dat wij de meest kwalitatieve motorrijlessen van regio Leiden geven. De motorrijlessen verschillen van autorijlessen, er gelden andere richtlijnen en eisen.

Onze instructeurs bieden je de beste service. Wij hebben de ervaring, de knowhow en ten slotte de passie om je de beste motor rijopleiding te bieden. Bovendien maken we gebruik van terreinen waar je zo min mogelijk last hebt van ander verkeer om de verschillende motorrijtechnieken goed onder de knie te krijgen. In overleg en volgens de richtlijnen kun je uiteindelijk kiezen in welke vermogensklasse je wilt rijden. Afhankelijk van je rijvaardigheid zijn er verschillende mogelijkheden om jou te voorzien van een passende rijopleiding, wij doorlopen de stappen samen met jou zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

motorrijlessen

Motorrijlessen krijgen van topinstructeurs

Bij Rijschool Expert stellen we kwaliteit en efficiëntie voorop wanneer we rijlessen aanbieden. Om dit te bewerkstelligen hebben we top rijinstructeurs in dienst die jou volgen met de motor. Zij doen er alles aan om je zo plezierig, bekwaam en effectief mogelijk op de weg te helpen naar jouw motorrijbewijs. Onze rijinstructeurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben de ervaring om jou te begeleiden. Benieuwd naar onze instructeurs? Misschien ken je ze wel van RTL4.

 

Motorrijlessen op stoere motoren

De regio waarin Rijschool Expert haar motorrijlessen verzorgd is Leiden en omgeving. De rijlessen worden aangeboden op verschillende stoere modellen. De modellen verschillen in vermogen van de motor, zo heb je 11kw en de 35kw modellen. De keuze van de lesmotor is afhankelijk van het beoogde rijbewijs. De motoren worden goed onderhouden om jouw veilig te houden op de weg. Het rijplezier is gewaarborgd wanneer de motoren uitstekend en robuust aanvoelen tijdens het rijden. Alles is erop gericht om jou de beste rijopleiding te bieden.

Starten met motorrijlessen?

Wil je de motorrijlessen beginnen? Dan kun je ons direct bellen voor een afspraak of laat hieronder je telefoonnummer achter, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug om een afspraak in te plannen.

Je ziet onderstaand een overzicht van de richtlijnen van CBR met de voorwaarden voor het behalen van je motorrijbewijs. De richtlijnen hebben onder andere te maken met je leeftijd en het vermogen van de motor. Bekijk hier wat van toepassing is op jouw situatie, als je het even niet weet, schroom niet en neem contact op.

 • Je dient in het bezit te zijn van het rijbewijs B of de theorie voor categorie A voordat je mag starten met motorrijlessen.
 • Voor het motorrijbewijs voer je twee praktijkexamens uit: het AVB (Voertuig Beheersing) en het AVD (Verkeersdeelneming) examen.
 • Het theoriebewijs dient behaalt te worden alvorens het A-examen afgelegd kan worden.
 • Vanaf een leeftijd van 17 jaar mag je rijlessen volgen op een categorie A1 motorfiets met een cilinderinhoud van 125CC en 11kW.
 • Vanaf een leeftijd van 20 jaar mag je rijlessen volgen op een categorie A2 motorfiets met een vermogen van maximaal 35kW.
 • Vanaf een leeftijd van 21 jaar mag je rijlessen volgen voor een categorie A-80 motorfiets met vol vermogen.
  Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:
  – motor met categorie A1 of A2
  – driewielig motorrijtuig van de categorie A1 of A.De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je dient dan wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aan te vragen zonder code 80.
 • Vanaf 24 jaar mag je rijlessen volgen voor een categorie A motorfiets met vol vermogen.

 

De kosten van motorrijlessen & rijbewijs

Wanneer je voor Rijschool Expert kiest dan kun je voordelig lesuren nemen. Hieronder tref je een duidelijk overzicht van verschillende pakketten, prijzen en diensten. Heb je vragen? Neem contact met ons op of laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

Kosten motorrijbewijs

Om je motorrijexamen te behalen heb je rijlessen nodig en moet je verplicht de verschillende examens succesvol afronden. We bieden losse motor rijlessen, maar ook complete pakketten aan. Hieronder tref je de tarieven van de verplichte examens en ook zie je de verschillende pakketten staan.

Losse Motor Rijles
45,-
Lesuur van 60 minuten
Max twee leerlingen per instructeur
inclusief gebruik van kleding en helm
Persoonlijke begeleiding
AVB-A Examen
170,-
Gericht op voertuigbeheersing
Hulp bij de aanvraag
Advies voor verhoging van de slagingskans
A Examen
250,-
Gericht op verkeersdeelname
Hulp bij de aanvraag
Advies voor verhoging van de slagingskans
motorrijles

Rijschool Expert Motorrijles Pakketten

Om je de beste service en de voordeligste prijs te bieden, hebben we een aantal motorrijles pakketten voor je klaar staan. De pakketten bestaan uit motorrijlessen, het gebruik van kleding en de examens voertuigbeheersing en verkeersdeelname. Heb je na het behalen van je rijbewijs lessen over in je pakket? Dan krijg je die altijd retour!

Pakket PRO
849,-
10 motorrijlessen á 60 minuten
één AVB examen
één AVD examen
Pakket Xpert
1050,-
15 motorrijlessen á 60 minuten
één AVB examen
één AVD examen
Pakket Regular
1250,-
20 motorrijlessen á 60 minuten
één AVB examen
één AVD examen
Pakket Beginner
1445,-
25 motorrijlessen á 60 minuten
één AVB examen
één AVD examen

Upgrade je pakket:

ALL IN
110,-
+ iTHeorie
+ Theorie-examen
ENGLISH
50,-
Toeslag voor engels

*Upgraden van je pakket kan alleen bij aanvang, tussentijds is dit niet meer mogelijk tegen bovenstaande korting

Proefles motor? 120 minuten voor €30,-

Maandactie: Gratis proefles!*  We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen (Privacy policy)

  * Actie alleen deze maand geldig en alleen bij afname van een pakket.

  Whatsapp direct!