Veel gestelde vragen

Rijschool Expert is dé rijschool in de regio voor de auto, motor, scooter en aanhangwagen. Er bestaan veel vragen over onze rijlessen. Onderstaand laten wij de meest gestelde vragen de revue passeren. Heb je andere vragen? Bel ons dan gerust  op 071-512 82 92  of stel ons je vraag via het contactformulier.

Ik wil wel een proefles Meer over ons

rijschool expert

Rijlessen

Hoe ziet een proefles er uit?

Auto:
Bij onze gratis proefles, komt de instructeur je thuis ophalen. Na een korte introductie ga jij achter het stuur zitten en mag je beginnen met sturen. De instructeur brengt je naar een rustige plek waar jij verder kennis gaat maken met jouw lesauto. Een proefles duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop krijg jij van de instructeur een indicatie van het aantal lessen die nodig zijn om je rijbewijs te halen.
Proefles aanvragen? Klik hier.

Motor:
Al onze rijlessen van de motor starten en eindigen bij ons op kantoor. Na een korte introductie ga jij je op kantoor omkleden en vertrek je naar het oefenterrein. Omdat het je eerste rijles is, ga je bij de instructeur achterop! Aangekomen bij het terrein ga jij zelf motorrijden. De instructeur geeft je instructies en legt een aantal oefeningen voor je klaar. Een proefles duurt 120 minuten. Na afloop krijg jij van de instructeur een indicatie van het aantal lessen die nodig zijn om je rijbewijs te halen.
Proefles aanvragen? Klik hier.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt altijd minimaal 60 minuten. In overleg kan je rijlessen inplannen van 60, 90 of 120 minuten.

Mag ik direct beginnen met lessen?

Scooter: vanaf 15,5 mag je beginnen met je theorie! Vanaf je 16e mag je beginnen met rijlessen, dit kan pas als je in het bezig bent van een geldige theorie.

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met autorijlessen! Je hoeft nog niet in het bezit te zijn van een geldige theorieresultaat.

Om motorrijlessen te volgen moet je in het bezit zijn van een geldige A theorie óf een autorijbewijs.
Voor je motorrijbewijs zijn er verschillende leeftijdseisen.
A1: Vanaf 17 jaar
A2: Vanaf 20 jaar
A(80): Vanaf 21 jaar.

Krijg ik een vaste instructeur/voertuig?

Ja! De instructeur die je tijdens de proefles krijgt, zal je vaste instructeur worden! Het kan zijn dat je tussentijds een proefexamen zult afleggen bij een andere instructeur, dit zal altijd in overleg gebeuren in jouw vaste voertuig.

In welke omgeving rijden jullie?

Al onze praktijkexamens worden afgelegd bij CBR Leiden. Wij rijden in de regio Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude, Wassenaar, Oegstgeest, Warmond, Voorhout, Katwijk, Noordwijk, Lisse en Sassenheim. Woon je buiten deze regio? Dan kunnen we altijd afspreken bij een centrale startpunt zoals station Leiden Centraal, station Leiden Lammenschans of bij ons op kantoor. Zo gaat er niet te veel tijd verloren aan het ophalen en wegbrengen en kan jij optimaal gebruik maken van jouw rijlessen!

Wat nou als mijn instructeur (langdurig) ziek is?

Bij langdurige ziekte krijg je een vervangende instructeur.

Hebben jullie ook instructeurs die éxtra geduldig zijn?

Jazeker! Onze instructeurs zijn allemaal geduldig, ook hebben we een aantal instructeurs die nét dat éxtra’s hebben. Zij hebben jarenlange ervaring met het werken met mensen die extra aandacht nodig hebben. Daarom zijn ook kandidaten die wat met onzekerheid, faalangst, Autisme, ADHD, ADD en PDD-NOS bij ons aan het juiste adres.

Examens

Waar is een gezondheidsverklaring voor?

Voordat je praktijkexamen gaat doen, dien je eerst een geldige gezondheidsverklaring te hebben. Dit geldt voor alle categorieën behalve de AM2(scooter/bromfiets). Zonder gezondheidsverklaring kunnen wij géén praktijkexamen voor je aanvragen!

Op de website van het CBR kan je hierover het volgende lezen;
‘Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Kijk voor meer informatie eens op Mag ik rijden als…. Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring).

U koopt een Gezondheidsverklaring op Mijn CBR.’

Waarom moet ik de rijschool machtigen? Hoe doe ik dat?

Alleen een rijschool kan voor jou een praktijkexamen aanvragen. Wij kunnen dit pas doen als je het CBR toestemming geeft. Je rijschool machtigen doe je via www.cbr.nl/machtigen

Dat gaat zo:

  1. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.
  2. Heb je al digiD? Ga naar mijn.cbr.nl, klik op de knop ‘Inloggen met DigiD’ en log in.
  3. Vul ons rijschoolnummer in, dat is 4316K8.
  4. Vul je eigen gegevens zo volledig mogelijk in én klik op bevestigen!
  5. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
  6. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Rijdt mijn instructeur mee tijdens het examen?

Hier mag jij zelf voor kiezen! De instructeur kan tijdens het examen meerijden. Heb je liever niet dat jouw instructeur meegaat tijdens het examen? Dan wacht hij/zij op jou bij het CBR.

Ik vind examens erg spannend, houden jullie hier rekening mee?

Uiteraard! Wij sturen je pas op examen als jij hier klaar voor bent. Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen

Betalingen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kan bij ons op drie verschillende manieren betalen. Per bankoverschrijving, per PIN en contant.

Kan ik in termijnen betalen?

Een pakket kan, zonder bijkomende kosten, in maximaal twee termijnen worden afgerekend.

Ik heb mijn rijbewijs gehaald! Maar heb wat lessen over in mijn pakket, wat nu?

Er zijn twee opties! De rijlessen cadeau doen aan iemand anders of een refund krijgen! Wil je een refund? Je kan een mailtje sturen naar info@rijschool-expert.nl met je rekeningnummer, je krijgt je geld binnen 10 werkdagen teruggestort om je rekening.

Kies voor een persoonsgerichte rijschool

Ik wil een proefles Contact opnemen

Whatsapp direct!