Lees eens onze blogs

Rijschool Expert merkt dagelijks dat leerlingen zoeken naar informatie. Zij willen inzicht hebben in wat er dan ook op hun pad gaat komen voor zij hun rijbewijs in handen zullen hebben. Gelukkig weten onze instructeurs alles over rijlessen, het rijbewijs, het CBR, examens, verkeersregels, verkeersveiligheid, etc. In onze maandelijkse blog delen zij hun kennis op de verschillende vakgebieden.

Ik wil wel een proefles Meer over ons

Wat is de geldigheid van je theorie-examen?

Het is belangrijk dat jij de geldigheid van je theorie-examen niet laat verlopen voor je afrijdt. Zeker nu het CBR kampt met wachttijden.

Waarom kiezen er toch zo veel mensen voor om te leren motorrijden bij Expert?

Jij ziet het he-le-maal zitten om te gaan motorrijden? Dan is het juiste moment om je af te vragen waarom toch zo veel mensen ervoor kiezen om te leren motorrijden bij Rijschool Expert.

Wat kun je verwachten van het theorie examen voor de auto?

een goede voorbereiding is het halve werk … Het is daarom goed te weten wat je bij je theorie examen kunt verwachten.

Wat zijn de vaste onderdelen van het praktijkexamen voor de auto?

Iedereen vindt afrijden spannend. Juist daarom buigen wij ons over de vraag wat de vaste onderdelen zijn van het praktijkexamen voor de auto.

Hoeveel CC mag je rijden met een A1 rijbewijs?

Heb jij al een motor gezien die je geweldig lijkt. Je motorrijbewijs halen is dan de eerste stap. Een goede vraag is daarom hoeveel cc je mag rijden met een A1 rijbewijs?

Hoe kun je theorie proefexamens doen?

Het is wijsheid om te kijken naar de mogelijkheden van theorie proefexamens zodat jij je theorie makkelijk, snel en ook goed aan kan leren.

Wanneer mag je rijden met een aanhanger?

Wil je met een aanhanger, caravan, oplegger of trailer gaan rijden, dan zal je je moeten verdiepen in de regels. In deze blog buigt Rijschool Expert zich daarom over de vraag wanneer je het speciale BE-rijbewijs nodig hebt.

Wat is het verschil tussen de verschillende motorrijbewijs categorieën?

In deze blog leer je alles over de verschillen tussen de drie motorrijbewijs categorieën (A, A1 en A2) en code 80.

Hoe lang ben je een beginnend bestuurder?

Iedereen begint als beginnend bestuurder. Daarom goed om te weten hoe lang je ‘vastzit’ aan je beginnersrijbewijs, ofwel je puntenrijbewijs.

Vanaf welke leeftijd kun je je rijbewijs halen?

Rijschool Expert Leiden gaat je in deze blog een scherp beeld geven van wat de minimale leeftijd is voor rijbewijs B, A, AM en BE.

In 1 keer slagen voor het rijexamen

Hoe mooi zou het zijn, als je direct bij de 1ste keer slaagt voor het rijexamen? Rijschool Expert geeft je 6 tips om dit te realiseren.

Hoe lang is de CBR wachttijd voor auto rijexamens?

In de media wordt regelmatig gemeld dat de CBR wachttijd opnieuw te lang is. In deze blog updaten wij over de stand van zaken bij het CBR.

Wat gaat er vooraf aan je CBR theorie examen?

In deze blog geven wij je antwoord op de vraag hoe jij je kunt voorbereiden op het CBR theorie examen.

Met hoeveel lessen kun je je scooter rijbewijs halen?

In deze blog geven wij je antwoord op de vraag met hoeveel lessen jij je scooter rijbewijs in handen zou kunnen hebben. Gelukkig is het halen van je scooterrijbewijs niet zo’n heel project zoals bij een autorijbewijs.

Wat houdt het scooter praktijkexamen in?

Jij wil scooter rijden. Je zult dan je theorie moeten halen, lessen moeten nemen bij een rijschool als Rijschool Expert en ook moeten slagen voor het scooter praktijkexamen. Goed om te weten wat kunt verwachten bij het scooter praktijkexamen.

Wat is een AM-rijbewijs?

Een AM-rijbewijs is nodig om te mogen rijden op een snorfiets, brommer, scooter of brommobiel. Net als de andere rijbewijzen, wordt ook dit rijbewijs uitgegeven door het CBR. In deze blog vertellen we je alle ins en outs met betrekking tot het AM-rijbewijs.

Wat zijn de kosten voor je scooter theorie-examen?

Het theorie-examen voor de scooter kost bij het CBR € 37 (tarief voor 2021). Echter Rijschool Expert biedt een All-In-Pakket waarin CBR-examens, iTheorie en praktijklessen goedkoper worden aangeboden.

Met hoeveel lessen kun jij je motorrijbewijs halen?

Het landelijk gemiddelde ligt dan wel op 20 rijlessen (van 60 minuten), maar ja, wat zegt dit over het aantal rijlessen die jij persoonlijk nodig zult hebben?!

Wat zijn de kosten voor een scooterrijbewijs?

Veel jongeren willen maar wat graag hun scooterrijbewijs halen zodat ze echt niet meer steeds moeten fietsen of lopen. Maar wat zijn de kosten van een scooterrijbewijs?

Wat zijn de kosten voor een motorrijbewijs?

In deze blog zullen wij een algemeen beeld scheppen van wat een motorrijbewijs gemiddeld kost.

Hoeveel kost het om een automaat rijbewijs te halen?

Meer en meer mensen kiezen voor een automaat. Nederland volgt hierin het voorbeeld van landen ons ons heen waar het juist uitzonderlijk is als je kiest voor lessen in een schakelauto.

Hoe lang duurt het om je rijbewijs te halen?

Dit kan wel eens onze meest gestelde vraag zijn. Nieuwe kandidaten die voor het eerst in de lesauto van Rijschool Expert stappen kunnen vaak niet wachten om te mogen afrijden en het felbegeerde roze pasje (rijbewijs) in handen te krijgen.

Wat is een b rijbewijs?

Er zijn wel 16 verschillende rijbewijzen of rijbewijs categorieën die door het RDW worden uitgegeven. In deze blog buigen wij ons over de vraag waar een b rijbewijs voor staat? Waar je deze voor nodig hebt?

Wat zijn de kosten van een rijexamen?

Rijschool Expert ervaart dat veel mensen die starten met lessen willen weten hoeveel het rijexamen gaat kosten. Logisch, want om dat felbegeerde roze pasje te halen, moet je examen doen.

Wat zijn de kosten voor een rijbewijs?

Je wilt graag je auto rijbewijs halen. En kan niet wachten om te gaan lessen? Toch heb je zicht nodig op hoeveel een rijbewijs je in totaal gaat kosten.

Whatsapp direct!