Wat gaat er vooraf aan je CBR theorie examen?

Jij bent al begonnen met autorijlessen en opeens begint het toch aan je te knagen dat je bijna mag ‘afrijden’, terwijl je nog geen enkele keer het almachtige theorieboek hebt opengeslagen. Vroeger, en tegenwoordig nog steeds hoor ik het vaak zat voorbijkomen, mensen die al 20 rijlessen diep zitten zonder enige verkeerskennis. Het gebeurt regelmatig.

Het voordeel van beginnen met autorijlessen zonder theoriecertificaat, is dat je direct in de praktijk verkeerssituaties leert herkennen. Daar tegenover staat wel dat je je geen raad weet als je een wit bord ziet met één rode diagonale streep erdoorheen, waarna je vervolgens precies hetzelfde bord ziet maar dan met een extra, kruisende streep erdoorheen. Wat is nou -in theorie- precies het verschil?

Ach ja, als je dit leest dan heb je het examen hoogstwaarschijnlijk al aangevraagd, of zal dat binnen de kortste keren gebeuren. Wat is handig om te weten en wat gaat er vooraf aan jouw CBR theorie examen?

Voorbereiding op het CBR theorie examen

Het zal vrij cliché klinken, maar goed voorbereiden voor het examen is echt nodig. Tenzij je een natuurtalent bent, maar mijn advies: ga daar maar niet van uit! Voor je rijbewijs B (auto) dien je tijdens het CBR theorie examen op 65 vragen voldoende goede antwoorden te geven. Maar let wel op: (vooral) in het theorie-examen zitten instinkers, waar je zonder voorbereiding geheid in trapt. Er zijn verschillende manieren om jou klaar te stomen voor het theorie-examen:

 

  • Je kan voor de klassieke manier gaan: theorieboek Rijbewijs B. Deze methode is vrij effectief, maar wordt als saai ervaren. Echter raden wij aan het boek minimaal een aantal keer door te nemen voordat je het examen doet.
  • De iets modernere methode is het digitale theorieles-programma iTheorie. Waarbij je op je computer of laptop examens (wel 50 stuks) kunt oefenen. Ook bevat het programma een compleet digitaal theorieboek, filmpjes om je aan te leren om gevaarlijke verkeerssituaties te herkennen en instructiefilms voor de praktijkles.

Wat neem je mee naar het CBR theorie examen?

Naast dat je je goede zelfvertrouwen meeneemt, is het zeker handig en ook verplicht om de volgende dingen mee te nemen en/of rekening mee te houden:

 

  • Ten eerste neem je een geldig legitimatiebewijs mee. Wat op het moment van examen afname betekent een geldige ID-kaart of een paspoort. Nadat je je examen hebt gehaald ben je een traptrede dichterbij een mogelijk 3e legitieme identiteitsbewijs… je rijbewijs. Superhandig dus.
  • Ten tweede, misschien én waarschijnlijk wel even belangrijk als een geldig legitimatiebewijs, is het reserveringsnummer. Deze staat in de ontvangen bevestiging van je reservering voor het CBR theorie examen.
  • Ten derde mag je in de examenzaal alleen maar bezitten over je identiteitsbewijs, de rest van je spullen laat je achter in één van de kluisjes op locatie.

Rijschool Expert & je CBR theorie examen

Is het voor jou de hoogste tijd om je theorie-examen te halen? Dan zorgen wij ervoor dat we jou extra scherp houden op de weg én vragen wij voor jou het examen aan. Dat scheelt weer wat stress, zodat je meer kan focussen op het verkeer. Zijn er nog onduidelijkheden, of is het tijd om de CBR theorie examen voor jou aan te vragen? Bel Rijschool Expert dan op 071-512 82 92 of gooi het eens op na de rijles. Alvast succes!

Whatsapp direct!