Wat is de geldigheid van je theorie-examen?

Om je rijbewijs te kunnen halen, dien je te slagen voor de praktijk en voor je theorie. Je doet altijd eerst je theorie-examen en daarna pas je praktijk. Slaag je dan dus voor je praktijk, hé, dan heb jij je rijbewijs gehaald 🥳 Tenzij je theorie-certificaat verlopen is 😨 Oei, Oei!! Wij hoeven je niet uit te leggen dat het belangrijk is dat jij de geldigheid van je theorie-examen niet laat verlopen voor je afrijdt …

 

Wat is de geldigheid van jouw theorie-examen?

Nu (anno augustus 2022) is het theorie-certificaat standaard 1 jaar en 6 maanden geldig. De geldigheid begint op de dag dat je slaagt voor je theorie. Echter het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) heeft als gevolg van Corona, ziekteverzuim en gebrek aan personeel te lange wachttijden voor de praktijkexamens. Juist daarom worden theorie-certificaten en examenuitslagen die in 2022 verlopen, vanuit de overheid verlengd. Let wel op: er wordt maar één keer verlengd! Klik door om te checken of de geldigheid van jouw theorie-certificaat wordt verlengd. Je doet de check aan de hand van de datum die op je certificaat staat.

 

 

Wat is dan verstandig met betrekking tot het plannen van je examens?

Op dit moment kampt het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) met extra lange wachttijden op alle examens. Of deze nu voor je praktijk of je theorie zijn. Wil jij dus je scooter-certificaat of een auto- of motorrijbewijs: jij hebt sowieso te maken met de wachtlijst bij het CBR. Het is daarom wijsheid om je theorie-examen bewust te plannen. Alles om te voorkomen dat jij je theorie-examen over moet doen. Dat zou onnodig geld en moeite kosten. Het is ietwat ingewikkeld allemaal omdat er wachttijden zijn bij het CBR zowel op de theorie als op de praktijk. Ons advies: overleg eerst met je instructeur. Deze kan je adviseren wanneer je theorie-examen aan te vragen en wanneer je praktijk. Mogelijk kan Rijschool Expert ook nog een plekje veroveren binnen de overdrukke planning bij het CBR. Daar doen wij onze uiterste best voor!

geldigheid van je theorie-examen

Hulp van Rijschool Expert

Wij kunnen je helpen om je auto/motorrijbewijs en je scooter-certificaat te halen. En dus om je theorie en praktijk goed te plannen bij het CBR. Heb je vragen? Prima, neem dan contact met ons op via  071 512 82 92 of stel je vraag via Whats App.

Whatsapp direct!