Vergroot je kans om in 1 keer te slagen voor het rijexamen

Hoe mooi zou het zijn, als je direct bij de allereerste poging voor het auto-rijexamen, direct slaagt? Ten eerste is het zeker iets waarmee je kan pronken en ten tweede scheelt het je toch een paar extra lessen, hoofdpijn en de extra kosten voor het opnieuw afrijden bij het CBR. Onderstaand geeft Rijschool Expert je 6 tips om in 1 keer te slagen voor het rijexamen.

 

Daarom is het handig dat jij voortijdig goed op de hoogte bent van de belangrijkste tips, die jou erbij gaan helpen om in 1 keer te slagen. Want zeg nou eerlijk, wie wil nou niet in een keer slagen? Vooral nu, met de huidige Corona-maatregelen kan het langer duren voordat je weer kunt opgaan voor je herexamen bij het CBR. Dus hoe beter jij je voor de eerste keer voorbereidt, hoe groter de kans is dat je in 1 keer slaagt.

 

Tips om in 1 keer te slagen voor het rijexamen

Tip 1. Bereid je goed voor

Jezelf goed voorbereiden spreekt vrijwel voor zich. Wees gefocust en daadkrachtig. Neem zoveel mogelijk informatie op tijdens je autorijlessen. Als voorbeeld: door te leren van die bijzondere verkeerssituatie die je tijdens je laatste les hebt gezien, kan je nu beter anticiperen en inschattingen maken. Word je nu geconfronteerd met een vergelijkbare verkeerssituatie, dan kun je nu adequaat én op de juiste manier reageren.

 

Tip 2. Doe een tussentijdse toets

De tussentijdse toets is eigenlijk een proefexamen: een goede, generale repetitie. Je doet precies hetzelfde als in het echte examen, alleen dan zonder een examinator van het CBR op de bijrijdersstoel en ook zonder de kans om te zakken. De tussentijdse toets is voor je rijles-instructeur een goed moment om nogmaals op een rij te zetten op welke verbeterpunten je je nog zou moeten focussen voor de laatste rijessen. Alles om zeker te weten dat je slaagt voor het praktijkexamen van het CBR.

 

Tip 3. Let op doorstroming

Heb je al meer dan 20 rijlessen gehad, dan heb je vast al meerdere malen gehoord over ‘doorstroming’. Doorstroming heeft te maken met de vlotheid waarmee jij je door het verkeer beweegt. Je zult je moeten houden aan de maximale snelheid, maar je zult ook mee moeten ‘doorstromen’ met het verkeer. Het is belangrijk dat je je snelheid aanpast aan de verkeerssituatie en mee-doorstroomt.

 

Tip 4. Rij besluitvaardig en zelfbewust

Niemand wil in de auto zitten bij iemand die continu twijfelt over hoe te anticiperen op de steeds weer andere verkeerssituaties Twijfel geeft bij degene die meerijden in de auto een onveilig gevoel. Bovendien is het voor andere weggebruikers niet prettig als je onduidelijk en twijfelachtig rijdt. Examinators letten erop dat je sowieso de juiste keuzes maakt en niet te lang twijfelt (immers je zult lekker mee moeten ‘doorstromen’). Immers, in het verkeer waarin anderen vlot doorrijden, heb je niet veel tijd. Je kunt altijd wel wat twijfel hebben, maar wek dan de indruk dat je iets zelfverzekerd bent. En toon de examinator dat je actief en veilig deelneemt aan het verkeer.

 

Tip 5. Beter te veel lessen dan te weinig

Dit haakt weer in op tip 1. ‘Bereid je goed voor’. Wanneer je het rijexamen in gaat met een tekort aan rijervaring, dan is de kans groot dat je zakt. Nadat je bent gezakt, zal je moeten wachten tot je op mag gaan voor het herexamen. Des te meer lessen je hebt gehad, des te groter de kans dat je verkeerssituaties al eens hebt meegemaakt en dus uit ervaring al weet hoe jij kunt anticiperen. Wat weer in jouw voordeel werkt tijdens het rijexamen …

 

Tip 6. Rijles vóór het examen

Wij raden aan om voor het rijexamen een rijles te plannen. Zo kan je alvast wat warmdraaien achter het stuur en verlos je jezelf van wat spanning. Daarbij kan je dan even de tijd nemen om je stoel en alle spiegels goed te zetten. Zodat je je tijdens het examen kan focussen op het afrijden zelf, met als gevolg dat je je rijbewijs in 1 keer in de wacht hebt gesleept.

in 1 keer slagen voor het rijexamen

In 1 keer slagen voor het rijexamen met hulp van Rijschool Expert

Wil jij ook in 1 keer slagen? Rijschool Expert weet een hoog slagingspercentage te realiseren. Dus ben je klaar voor de start en dus voor je 1ste rijles?… Neem dan contact met ons op via 071-512 8292

Whatsapp direct!