Wat zijn de kosten voor je scooter theorie-examen?

Jij wil écht graag scooter gaan rijden. Dan zal je daar een officieel scooter-rijbewijs (ofwel bromfietscertificaat) voor moeten halen bij het CBR. En dus moeten slagen voor zowel je theorie als voor je praktijkexamen voor de bromfiets. Gezien het beperkte aantal lessen die je nodig zult hebben voor je praktijkexamen dien je eerst je theoriecertificaat te hebben voor je met lessen start. Maar, wat zijn dan de kosten voor je theorie-examen?

 

Kosten scooter theorie-examen

Voor je start met lessen, zorg je dat je je theorie al hebt. Pas met het theoriecertificaat op zak, start je met de praktijklessen. Alleen zo kun je na 3 tot 5 lessen afrijden en kun je meteen slagen voor je scooter-rijbewijs. De theorie leert je al hoe je veilig en wel met de scooter door het verkeer kunt bewegen. Het ‘theorie-examen Bromfiets’ doe je (evenals het praktijkexamen) bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Het CBR vraagt in 2021 hiervoor een bedrag van € 37. Hier komen extra kosten bij als je het examen per post aanvraagt. Of als je bijvoorbeeld Rijschool Expert vraagt om het examen, namens jou, bij het CBR aan te vragen.

 

Kosten scooter theorie-examen met extra tijd of individuele begeleiding

Verwacht je extra tijd nodig te hebben, om het theorie-examen af te leggen dan kan dit. Voor die extra tijd vraagt het CBR een toeslag van € 12 (het aanvragen van een extra lang theorie-examen kost dus in totaal € 49). Je kunt een verlengd examen aanvragen wanneer je bijvoorbeeld dyslectisch bent. Ook biedt het CBR individuele begeleiding aan of bijvoorbeeld ondersteuning bij het examen met een tolk. Voor beide theorie-examens vraagt het CBR een vergoeding van € 95. De tolk dien je hierbij nog extra zelf in te huren. Het CBR heeft alle bovenstaande tarieven afgegeven voor het gehele kalenderjaar 2021.

kosten scooter theorie

 

Hoe bespaar je op kosten voor je scooter theorie (ofwel theorie voor je bromfietscertificaat)?

Zoals gezegd: als jij je scooter rijbewijs wil halen, dan start Rijschool Expert eerst met de aanvraag van je theorie-examen bij het CBR (kost standaard € 37). Het is wijsheid om niet te licht te denken over dit theorie-examen. Je zult je echt serieus moeten voorbereiden op dit examen aangezien de scooter theorie verdeeld is over wél 25 hoofdstukken. Rijschool Expert helpt je om makkelijk en snel (zo snel als mogelijk) je de scooter theorie eigen te maken. Rijschool Expert biedt namelijk de online module iTheorie. Deze module ‘neemt je aan de hand’ en leert je de theorie aan de hand van flink wat 3D filmpjes en proefexamens. Slaag je dankzij iTheorie in 1x voor je theorie-examen dan bespaar je € 37: immers het CBR vraagt voor een herexamen exact hetzelfde tarief.

 

Rijschool Expert & je scootercertificaat

Rijschool Expert begeleidt dagelijks leerlingen in het halen van hun scooter-rijbewijs (ofwel bromfietscertificaat). Om geld te besparen, hebben wij het All-In-Pakket samengesteld. Een pakket waarin de lessen en beide CBR-examens (theorie en praktijk) zijn opgenomen. Als extra feature komt daarbij de iTheorie module. Rijschool Expert biedt dit pakket nu met € 50 korting: van € 475 voor € 425. Heb je interesse in dit pakket, klik dan hier door. Heb je andere vragen, schroom dan niet en bel ons dan gewoon op 071-512 82 92.

Meer over scooterrijbewijs halen via Rijschool Expert Meer over ons

Whatsapp direct!