Wat zijn de kosten voor een scooterrijbewijs?

Jij bent jong en je wil wat! Veel jongeren willen maar wat graag hun scooterrijbewijs halen zodat ze echt niet meer steeds moeten fietsen of lopen. Dat lijkt gemakkelijk. Zeker omdat wel 95% van onze scooter-leerlingen meteen de 1ste keer slaagt voor het rijbewijs. Toch is het een goed idee om de kosten van het scooterrijbewijs even op een rij te zetten.

 

Welke kosten komen kijken bij het halen van je scooterrijbewijs?

Je scooterrijbewijs (ofwel bromfietscertificaat) is, gelukkig, niet een bijzonder dure aangelegenheid. Om je rijbewijs te halen, moet je bij het CBR slagen voor je theorie- en voor je praktijkexamen. Voorafgaand moet je er dus voor zorgen dat je de theorie kent, dat je voldoende vaardig bent met de scooter en dat je je met deze scooter veilig en wel in het verkeer kunt begeven. Resume, bestaan de kosten van het scooterrijbewijs dus uit:

  • Eventueel kosten theorielessen/theoriecursus
  • Kosten theorie-examen bij het CBR
  • Kosten praktijklessen
  • Kosten praktijkexamen bij het CBR

 

Bespaar kosten met het All-In-Pakket van Rijschool Expert

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, bestaan de kosten van het scooterrijbewijs uit verschillende onderdelen, zijnde: theorielessen, theorie-examen(s), praktijklessen en praktijkexamen(s). De afzonderlijke kosten hiervan zullen wij onderstaand apart vermelden. Wel willen wij hier als eerste opmerken dat als je blanco start (dus nog zonder theorie certificaat) dat je dan écht met meest voordelig uit bent als je kiest voor het All-in-Pakket van Rijschool Expert. Dit All-in-Pakket kost standaard € 475 en is inclusief online theoriecursus (iTheorie), CBR-theorie-examen, 5 praktijklessen en het CBR-praktijkexamen.

De theorie voor je scooterrijbewijs

Iedereen die zijn of haar scooterrijbewijs wil halen, zal eerst het theoriecertificaat moeten bemachtigen. Pas met dit certificaat op zak, start je met praktijklessen. Juist daarom start Rijschool Expert jouw traject naar je scooterrijbewijs met het aanvragen van je theorie-examen bij het CBR. Loopt die aanvraag dan start jij met de online iTheorie module. Met deze module leer je jezelf makkelijk (onder andere met 3D filmpjes en proefexamens) de theorie aan van scooter/bromfiets rijden en bereid je je gewoon goed voor op het CBR-examen. Dat vraagt wel een serieuze voorbereiding: de theorie is verdeeld over wel 25 hoofdstukken. Hier beperk je kosten door in 1 keer te slagen. Zak je voor je bromfiets-theorie dan is dat echt balen en zonde van je geld. Je moet dan opnieuw het tarief van het CBR voor het examen betalen, zijnde € 37 (tarief in 2021).

 

De praktijk voor je scooterrijbewijs

Voor de praktijk zal je het meeste geld kwijt zijn. Ten eerste zijn er de praktijklessen: wat dan wel weer het leukste deel is van je scooterrijbewijs halen!! Kies je voor het All-in-Pakket van Rijschool Expert dan leiden wij jou op in 5 rijlessen. Deze plannen wij lekker snel, in 2 dagdelen. Wij melden je aan voor het examen bij het CBR. Kies je voor het All-in-Pakket van Rijschool Expert dan worden bijvoorbeeld geen extra kosten gerekend voor het gebruik van scooters (jij lest gelukkig op vrij nieuwe Vespa’s, lenen van een helm, verzekering voor opzittende en de begeleiding door een instructeur.

 

Bespaar kosten door de eerste keer te slagen

Ga je op voor je scooterrijbewijs dan is het belangrijkste dat je de 1ste keer slaagt bij je theorie én bij je praktijkexamen. Het CBR rekent immers flink voor deze examens. In 2021 rekent het CBR € 37 voor het theorie-examen en € 124 voor het praktijkexamen. Zak je dan zal je deze tarieven extra moeten betalen, naast de kosten van het All-in-Pakket. Dat is zonde van het geld! Gelukkig weet Rijschool Expert ook voor de scooters hoge slaginspercentages te realiseren. Onze slagingspercentages behoren tot de hoogste van Nederland! Bij de 1ste keer afrijden is bij ons 95% geslaagd. Van de herkansers is 100% geslaagd.

 

Wat gaat een scooterrijbewijs jou persoonlijk kosten?

Bij Rijschool Expert heeft dus 95% van onze leerlingen heeft dus het scooterrijbewijs kunnen bemachtigen voor de prijs van € 475 voor het All-in-Pakket. Daar kun je dus vrij zeker van zijn! Bovendien scoort Rijschool Expert een klanttevredenheid van 9+. Wij geven dus leuke lessen. Op aardig nieuwe Vespa’s (ook leuk!). Klik hier voor meer informatie, of boek je All-in-Pakket.

Whatsapp direct!