Met hoeveel lessen kun je je scooter rijbewijs halen?

Ook Rijschool Expert ervaart dat veel jongeren hun scooterrijbewijs willen halen. Een scooterrijbewijs (ofwel bromfietscertificaat, zoals het CBR dit noemt) geeft jongeren alle vrijheid en bovendien de mogelijkheid om bij voorbeeld bij te verdienen als bezorger. Een scooter rijbewijs halen is bovendien niet zo’n heel project zoals bij aan autorijbewijs. In deze blog geven wij je antwoord op de vraag met hoeveel lessen jij je scooter rijbewijs in handen zou kunnen hebben.

 

5 Lessen voor je scooter rijbewijs

De meeste leerlingen hebben slechts 5 praktijklessen nodig om het scooter rijden onder de knie te krijgen. Juist daarom hebben wij pakketten samengesteld inclusief deze 5 lessen. Omdat je maar enkele lessen nodig hebt, is het wel wijsheid om pas te starten met die 5 lessen als je al je theorie certificaat voor de scooter hebt gehaald. Je zou net wat meer lessen nodig kunnen hebben als je echt moet wennen aan het zelfstandig rijden op een scooter, of als je het lastig vindt om op het verkeer te letten en tegelijk ook de scooter te bedienen.

 

2 Lesdagen bij Rijschool Expert

Doorgaans plant Rijschool Expert de 5 lessen op 2 aardig volle lesdagen. Zo leer je het snel en kun je (met het geleerde nog vers in het geheugen) afrijden bij het CBR (Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen) en dus ook slagen. Via Rijschool Expert slaagt 98% (slagingspercentage via het CBR, september 2021) voor het scooterrijbewijs. Ook leuk om te weten: bij Rijschool Expert les je op nieuwe Vespa’s!

 

Eerst je theorie halen!

Zoals gezegd is het wijsheid om eerst je theorie te halen, nog voor je je eerste rijles hebt. Zeker omdat je maar enkele lessen nodig zult hebben, is het verstandig om eerst de theorie van het scooter rijden te beheersen. Het CBR geeft je vanaf dat je 15,5 jaar bent de mogelijkheid om voor je scooter-theoriecertificaat op te gaan.

 

Pakket voor wie wil herkansen

Het komt natuurlijk ook voor dat wij je voor je examen bij het CBR op laten gaan en dat je, ondanks alles, toch niet slaagt. Voor een aantal leerlingen spelen de zenuwen toch te veel op, waardoor ze jammer genoeg zakken. Voor deze leerlingen bieden wij het pakket ‘Herkansing Praktijkexamen’.

 

Rijschool Expert & het je lessen voor je scooterrijbewijs

Bij Rijschool Expert in Leiden lessen dus volop jongeren om hun scooterrijbewijs te halen. Wil je meer weten over onze scooter rijlessen, klik dan hier.

 

 

 

 

 

 

 

scooter praktijkexamen
Whatsapp direct!