Maatregelen Rijschool Expert in verband met Covid-19.

Klanttevredenheid: 9.2
Slagingspercentage: 85%
Aantal examens: 6466

Rijlessen in een automaat in Leiden volgen? Bij Rijschool Expert haal je snel jouw automaat rijbewijs!

Ben je 16,5 jaar of ouder en wil je snel jouw autorijbewijs halen? Maar heb je moeite met het schakelen? En zoek je daarom een autorijschool in Leiden die rijlessen in een automaat verzorgt? Maak dan kennis met Rijschool Expert. Rijschool Expert heeft meer dan 10 jaar ervaring met het verzorgen van autorijlessen in een automaat in Leiden. Door onze jarenlange ervaring met het verzorgen van rijlessen in een automaat in Leiden, kunnen wij maatwerk aanbieden. Het voordeel hiervan is dat jongeren, ouderen en personen met een lichamelijke beperking altijd passende rijlessen krijgen en snel de automaat rijbewijs kunnen halen. Ervaar onze rijlessen in een automaat. Vraag direct een gratis proefles aan!

automaat rijbewijs

Wat zijn de verschillen tussen rijden in een automaat en schakelauto?

Bij Rijschool Expert Leiden kun je kiezen voor het volgen van autorijlessen in een automaat (volautomatisch). Het grote verschil tussen het volgen van rijlessen in een automaat in Leiden of schakelauto, is dat je niet hoeft te koppelen en te schakelen. In een automaat, het woord zegt het al, wordt alles voor je geregeld. Het enige wat je als bestuurder hoeft te doen, naast het sturen, is gas geven, remmen en parkeren. Met de pook bepaal je of je vooruit, achteruit rijdt of de auto parkeert. Omdat je in een automaat niet hoeft te schakelen, hoef je dit dus ook niet te leren. Tijdens de rijlessen in een automaat besteden wij dan ook meer aandacht aan het belangrijkste, namelijk verkeer inzicht en auto beheersing. Autorijlessen in een automaat volgen biedt voordelen. Je hoeft niet te leren schakelen en hebt daardoor minder rijlessen nodig. Je bent daarom vaak goedkoper uit. Wil je rijlessen in een automaat in Leiden volgen? Vraag direct een gratis proefles aan!

Waarom kiezen voor een automaat rijbewijs?

Het volgen van autorijlessen in een automaat in Leiden kan verschillende redenen hebben. Sommige cursisten weten zeker dat zij een automaat gaan rijden. Anderen hebben moeite met het schakelen of hebben een lichamelijke beperking. Omdat het rijden een in automaat minder handelingen vraagt, wordt het vaak als gemakkelijker ervaren. Het gemak is dan ook ook de meest voorkomende rede om voor een automaat te kiezen. In een automaat hoef je niet te schakelen. Hierdoor kun je gemakkelijker in een file rijden en grote afstanden afleggen. Omdat je niet hoeft te schakelen, kunnen de benen en armen beter rusten. Ook hoef je de auto bij het parkeren op bijvoorbeeld een heling, niet op de handrem te zetten. De auto staat bij het parkeren op de rem en kan bij het starten vrijwel direct wegrijden. Doordat een automaat minder handelingen vraagt, kun je sneller reageren, gemakkelijker grote afstanden rijden en alle aandacht op het verkeer leggen. Wil je snel jouw automaat rijbewijs halen? Vraag nu een gratis proefles aan.

De voor- en nadelen van het rijden in een automaat

Het behalen van het automaat rijbewijs in Leiden biedt voor- en nadelen. Het nadeel van een automaat rijbewijs is dat je alleen in een automaat mag rijden. Op het rijbewijs staat de code 78, of bij een medische indicatie de code 10.02. Deze codes geven aan dat je alleen in een automaat mag rijden. Hierdoor kun in het binnen en buitenland geen schakelauto rijden, en dus ook niet huren. Rij je toch een schakelauto? Dan kun je bij een verkeerscontrole een boete krijgen en ben je bij een aanrijding niet verzekerd.

Het behalen van jouw automaat rijbewijs heeft ook voordelen. Steeds meer auto’s (vooral elektrisch) zijn volautomatisch. Dit betekent dat je sneller een huurauto kunt vinden of een nieuwe of tweede hands automaat kunt kopen. Daarnaast zijn er, met uitzondering van het schakelen, geen verschillen in de theorie- en praktijkexamen. Je krijgt dezelfde vragen en wordt net zo streng beoordeelt. Het voordeel hiervan is dat je na het behalen van jouw automaat rijbewijs, ook het examen voor het schakelrijbewijs kunt afleggen. Je hoeft namelijk alleen het praktijkexamen te volgen. Extra autorijlessen zijn aan te raden, maar niet verplicht. Wil je direct met autorijlessen starten en snel jouw automaat rijbewijs in Leiden halen? Vraag een gratis proefles aan. Rijschool Expert helpt je snel aan jouw automaat rijbewijs!

Bij Rijschool Expert maak je de juiste keuze. Haal sneller en goedkoper jouw automaat rijbewijs!

Wil je jouw automaat rijbewijs in Leiden halen maar twijfel je nog of dit de juiste keuze is? Vraag dan een gratis proefles in een reguliere auto aan! De autorijlessen in een automaat komen overeen met de reguliere rijlessen. Tijdens de proefrijles worden jouw rijstijl en leertempo bekeken en met jou besproken. Onze rijinstructeur let tijdens de proefles op de manier waarop je de auto schakelt, de koppeling bedient en gevaar herkent. Op basis van jouw rijstijl en inzichten kunnen wij overleggen of het volgen van autorijlessen in een automaat of schakelauto de juiste keuze is. Daarnaast adviseren wij jou ook over het aantal te volgen rijlessen. Na afloop stelt onze rijinstructeur een lespakket en lesmethode voor. Het voordeel hiervan is dat je de juiste keuze maakt, een pakket kiest dat bij je past en nooit teveel voor jouw autorijbewijs betaalt. Met als resultaat: tegen een scherp tarief méér kans op het behalen van jouw automaat rijbewijs in Leiden.

De Autorijlessen van Rijschool Expert worden door onze cursisten beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 18 recensies.

score

Meer informatie?We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen (Privacy policy)

Whatsapp direct!