Hoe kun je theorie proefexamens doen voor de auto?

Wanneer je je autorijbewijs wil halen, ligt de focus bijna altijd op de praktijk en op het in de vingers krijgen van het rijden zelf. In de meeste gevallen raak je de meeste tijd kwijt het aanleren van de handelingen in de auto. Het is moeilijk om deze tegelijkertijd uit te voeren. Ook het anticiperen op steeds weer een nieuwe verkeerssituatie vraagt veel oefening. Echter, om je rijbewijs te halen, moet je slagen voor je praktijk én ook voor je theorie. Juist daarom is het wijsheid om te kijken naar de mogelijkheden om je theorie makkelijk, snel en ook goed aan te leren. In deze blog vertellen we alles over de mogelijkheden hiertoe.

 

Je autotheorie als basis

Het is aan te raden om je de theorie van het autorijden eigen te maken nog voor je start met lessen. Ken je de verkeersregels, dan geeft je dat zelfvertrouwen in het verkeer en rust bij het lessen. Leerlingen die eerst hun theorie halen, leren makkelijker en sneller autorijden juist omdat ze minder (reactie)tijd kwijtraken aan het inschatten van verkeerssituaties. Gedegen rijlessen en het gestructureerd opbouwen van de autorij-vaardigheden doet de rest.

 

Je theorie vlot en goed aanleren

Het theorie-examen van het CBR is (net zoals het praktijkexamen) geen makkie! Je zult volop tijd moeten investeren in het leren van alle verkeers- en voorrangsregels. Rijschool Expert biedt ‘iTheorie’: dat is een complete, online theoriecursus. Niet alleen beschik je met iTheorie over het volledige digitale theorieboek. De iTheorie module beschikt onder meer over;

  • 100 video’s om het herkennen van verkeerssituaties te trainen
  • 60 instructievideo’s om je te ondersteunen bij je praktijklessen
  • En wel 50 theorie proefexamens van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid)
theorie proefexamens

Met iTheorie van Rijschool Expert kun je theorie proefexamens doen

De online iTheorie module is echt een geweldig hulpmiddel om je de theorie van het autorijden eigen te maken. Je kunt alle theorie gestructureerd doornemen en goed oefenen op het herkennen van verkeerssituaties. Heb je dyslexie, dan is iTheorie ideaal: alles kan immers worden voorgelezen. Ook bevat de module een overzicht van alle verkeersborden. Je kunt alle oefenexamens bovendien herhalen zo vaak als je wil.

 

Heb je vragen over je iTheorie en over het doen van theorie proefexamens?

Neem contact met ons op als je vragen hebt. Of je nu vragen hebt over de theorie of over de praktijk van het autorijden. Rijschool Expert bel je op nummer 071 – 512 82 92. Je kunt ook gewoon een proefles aanvragen of de info online doornemen.

Whatsapp direct!