Wat zijn de kosten voor een rijbewijs?

Je wilt graag je auto rijbewijs halen. En kan niet wachten om te gaan lessen? Toch heb je zicht nodig op hoeveel een rijbewijs je in totaal gaat kosten. Rijschool Expert zet de kosten op een rij van wat een B-rijbewijs je gemiddeld gaat kosten. En maken een inschatting van de kosten van het lessen, de praktijk en theorie-examens bij het CBR en van de kosten die er nog bij komen.

Kosten van Autorijlessen

Hoeveel de rijlessen je gaan kosten, hangt vooral af van hoeveel lessen je nodig hebt voor je kunt afrijden. En dat wisselt echt enorm per persoon. Het CBR stelt dat men gemiddeld 39 uur les nodig heeft voor het afrijden. Rijschool Expert maakt steeds de afweging of je al klaar bent om af te rijden. Wij nemen die afweging echt serieus om je eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers te garanderen. Ook wil Rijschool Expert voorkomen dat je steeds weer de kosten van het afrijden (CBR) betaalt en steeds zakt.

 

Kosten per Rijles

De kosten per rijles verschillen per rijschool. Maar let wel op: de duur van de rijles verschilt ook weer per rijschool. Rijschool Expert lest 60 minuten. De kosten zijn € 46 per les. Veel rijscholen bieden kortere lessen, van 50 minuten of lessen in blokken tot wel 2 uur lang. Uitgaande van het gemiddelde van 39 lesuren, schatten wij de totale leskosten op € 1.748,- . De gratis proefles hebben we daar vanaf gehaald.

 

Besparen met rijles pakketten

Om je kosten te drukken, biedt Rijschool Expert extra laaggeprijsde pakketten. Extra is het gratis proefexamen die je alle inzicht geeft voor een geslaagd CBR-rijexamen. Binnen de pakketten kun je bovendien tot wel € 70 besparen! Tijdens de proefles (gratis) schatten wij in hoeveel lessen je nodig zult hebben. Zo kun je voor 1 van de pakketten kiezen. Heb je na het halen van je rijbewijs toch lessen over, dan betaalt Rijschool Expert je die terug.

 

Kosten vanuit het CBR

Voor je rijbewijs heb je een Theorie én een Praktijkexamen van het CBR. Het Theorie-examen (BTH) kost € 43. De kosten van het praktijkexamen zijn € 260. We raden daarnaast echt de Tussentijdse Toets (€ 190) aan met een extra toetsing van je rijvaardigheid en inzicht in je verbeterpunten. Kies je voor een Tussentijdse Toets vanuit een pakket, dan betaal je slechts € 160.

 

Bijkomende Kosten

Ook bij het halen van je rijbewijs komen zo hier en daar nog extra kosten bij. Zo zul je voor het aanvragen van je examen een Gezondheidsverklaring moeten aanvragen bij de gemeente. Dit zal je € 37,80. Dat is puur voor de aanvraag. Per gemeente verschillen de kosten van toezending of juist van vertrekken aan de balie. Met het doel echt binnen handbereik zul je ook de gemeente moeten betalen voor het rijbewijs pasje zelf. Deze zal je € 39,75 kosten. Wij raden aan hier niet op te besparen 😉

 

Totale Kosten Rijbewijs

Alles bij elkaar opgeteld, gaat een autorijbewijs (rijbewijs B) je ongeveer € 2.319,- . Wil je hierop besparen, kies dan voor ons pakket Beginner: dan komen de totale kosten op € 2.110,-

 

Rijschool Expert

Heb je meer vragen over het halen van je rijbewijs? En over hoe je de kosten van je rijbewijs kunt beperken? Klik dan door voor onze scherp geprijsde rijbewijspakketten. Of bel Expert via 071 – 512 82 92 of App ons op 06-50 44 16 26.

Whatsapp direct!