Hoe lang duurt het om je rijbewijs te halen?

Dit kan wel eens onze meest gestelde vraag zijn. Nieuwe kandidaten die voor het eerst in de lesauto van Rijschool Expert stappen kunnen vaak niet wachten om te mogen afrijden en het felbegeerde roze pasje (rijbewijs) in handen te krijgen. Wij kunnen hun helaas niet blij maken met een eenduidig antwoord op de vraag binnen welke termijn zij het rijbewijs zullen hebben. Ervaring leert dat je minimaal 15 lesuren nodig zult hebben. Hoe snel achter elkaar je deze lessen neemt, bepaalt hoe snel je je rijbewijs kunt halen. Gemiddeld gesproken hebben kandidaten 39 lesuren nodig om te kunnen afrijden en dus om hun rijbewijs te halen. Dit is een gemiddelde.

 

Hoeveel lessen heb je nodig voor je kunt afrijden?

Ervaring leert dat sommige kandidaten al met 15 lesuren goed kunnen autorijden (dat is wel echt heel snel). Anderen (die minder aanleg hebben) kunnen wel tot 60 lesuren nodig hebben. Onze instructeurs hebben veel ervaring en kunnen vaak in de eerste proefles een goede inschatting maken van het aantal benodigde lessen. De instructeur kijkt dan naar hoe je de eerste les oppakt. Doe je in die eerste les al meerdere handelingen tegelijk (schakelen en sturen)? Vind je het moeilijk of juist makkelijk om bijvoorbeeld een kruispunt of drukke rotonde te overzien? En voel je je ongemakkelijk en onzeker achter het stuur of straal je juist de rust zelve uit?

 

Een persoonlijk advies: Hoe lang zal het voor jou persoonlijk duren om je rijbewijs te halen?

Rijschool Expert biedt de gratis proefles om meerdere redenen. Eén daarvan is dat we de inschatting kunnen geven van het aantal benodigde lessen zodat jij als nieuwe kandidaat makkelijk voor één van onze lespakketten kunt kiezen. Rijschool Expert biedt lespakketten van 15, 25 of 35 rijlessen. Ook bespreken wij graag hoe je je lessen wilt plannen. In de eerste proefles komen onderstaande vragen aan bod.

  • Welke vaardigheden beheers je al? Weet je de auto al te besturen en kun je ook al schakelen? Heb je van nature al een goed verkeersinzicht? Of heb je misschien al je theorie gehaald en geeft je dit een voorsprong bij je eerste lessen in de auto? Wil je dus echt snel kunnen afrijden dan is het wijsheid om eerst je theorie te halen voor je start met lessen.
  • Hoe ‘snel’ leer jij? Kun je instructies bijvoorbeeld meteen uitvoeren? Of heb je moeite met het begrijpen van de instructie, misschien omdat je al druk genoeg bent met de auto überhaupt te laten rijden? Andere kandidaten begrijpen de instructie wel maar weten die gewoonweg niet (in praktische zin) uit te voeren.
  • Hoe vaak kun je lessen? En welke lesduur is voor jou het best? Kies je ervoor om meerdere aparte lessen per week in plannen? Of wil je dubbele lessen doen en weet je ook tijdens die langere les je concentratie vast te houden? Prima, dan kun je sneller je rijbewijs halen. Rijschool Expert biedt de mogelijkheden van een spoedcursus of van dubbele lesuren. Ons advies is dit te bespreken met de instructeur tijdens je proefles.

 

Met hoeveel (her)examens weet je te slagen?

Oei, pijnlijke vraag! Ben je te gehaast om je rijbewijs te halen, dan loop je het risico om te snel een rijexamen aan te vragen bij het CBR. Zak je de eerste keer dan kost dit je een herexamen. Ook zal je weken (of maanden) moeten wachten tot je opnieuw kunt afrijden. Rijschool Expert biedt gedegen rijopleidingen. Wij leiden je op om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te nemen. En om ook maar 1x te moeten afrijden (wel zo goedkoop).

 

Rijschool Expert

Heb je vragen over dit onderwerp? Vraag Rijschool Expert om advies. Bel ons op 071 – 512 82 92. Of klik door om een gratis proefles te plannen.

Whatsapp direct!