Met hoeveel lessen haal jij je motorrijbewijs?

Net zoals zovelen zie jij het he-le-maal zitten om te gaan motorrijden. Motorrijden geeft nu eenmaal een enorm vrij gevoel. Zéker nu (nog in de tijd Corona-beperkende maatregelen) is het geweldig als je compleet onafhankelijk bent van het openbaar vervoer en van de beschikbaarheid van parkeergelegenheid. Ook loop je met de motor minder vertraging op door file. Je moet dan wel eerst je motorrijbewijs halen en dus slagen voor je motortheorie en voor beide CBR-praktijkexamens (zijnde AVB/ Voertuig Beheersing en AVD/ Verkeer Deelname).

 

Hoeveel rijlessen heb jij persoonlijk nodig voor je motorrijbewijs?

De instructeurs bij Rijschool Expert zijn niet alleen echte motorfreaks, maar hebben bovendien bijzonder veel ervaring. Juist dankzij die ervaring kunnen zij na een enkele proefles al inschatten hoeveel rijlessen jij persoonlijk nodig zal hebben om dat felbegeerde motorrijbewijs te halen. Het landelijk gemiddelde ligt dan wel op 20 rijlessen (van 60 minuten), maar ja, wat zegt dit over het aantal rijlessen die jij persoonlijk nodig zult hebben. Na een proefles kan de instructeur vrij specifiek aangeven of je meer of juist met minder lessen zal kunnen slagen.

  • Weet je tijdens de proefles bij voorbeeld de motor al aardig te besturen?
  • Weet je makkelijk een nieuwe instructie op te volgen? Of heb jij het nodig dat de instructie opnieuw wordt uitgelegd of mogelijk even wordt voorgedaan?
  • Kun je makkelijk meerdere handelingen tegelijk uitvoeren? Voor een aantal leerlingen is het moeilijk om tegelijk (of heel vlot achter elkaar) te schakelen, sturen en ook steeds opnieuw een inschatting te maken van de situatie op de weg. Want let wel op: jouw situatie op de weg verandert met de minuut.
  • En wat is je leertempo?

Ik wil wel een proefles Meer over ons

rijlessen motorrijbewijs

Minder rijlessen en toch al je motorrijbewijs halen …

Rijschool Expert heeft een aantal voordelen, waardoor jij het aantal rijlessen voor je motorrijbewijs kunt beperken.

  • Zo les je bij Rijschool Expert op een CBR-examenterrein. Ga je dus op voor je AVB (Voertuig Beheersing) examen, dan wordt het dus gewoon een ‘herhaling van de oefening’. In de praktijk ervaren wij dat het bij veel mensen spanning wegneemt als je af mag rijden op een voor jou bekend terrein.
  • Rijschool Expert staat voor de kwaliteit van alle rijopleidingen, dus zeker ook voor die van de motor. Dat blijkt ook uit onze slagingspercentages: gemiddeld slaagt 95% de 1ste keer voor het AVB-examen. Dit percentage ligt op 89% bij het AVD-examen. Let wel op: dit zijn de percentages zoals deze nu gelden (april 2021). Als je het aantal rijlessen én ook de kosten van je motorrijbewijs wil beperken, is het echt van groot belang om de 1ste meteen te slagen. Wanneer leerlingen wél zakken voor één van de examens, dan worden de lessen vaak even stopgezet waarna je echt weer wat tijd nodig hebt om ‘in te komen’ weer in het motorrijden. Onze instructeurs laten je dan ook pas opgaan voor examens wanneer zij ervan overtuigd zijn dat je goed kunt rijden. Immers, bij Rijschool Expert staat verkeersveiligheid hoog in het vaandel.

Hoeveel lessen voor je motorrijbewijs?

Zoals eerder gezegd, is het heel persoonlijk hoeveel lessen jij nodig zult hebben om je motorrijbewijs te halen. Plan daarom een proefles in, zodat onze ervaren instructeur een inschatting kan geven het aantal benodigde lessen. Een proefles kan vaak al binnen 1 week en is kosteloos wanneer je opgaat voor één van de scherp geprijsde lespakketten.

Klik door voor het inplannen van een proefles. Of bel Expert op nummer 071-512 8292.

Whatsapp direct!